Banner

Uspjeh crnogorskog tima na 22. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO 2018)

  • PDF

Na 22. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO) koja se održala od 19. do 24. juna 2018. godine na grčkom ostrvu Rodos, Ognjen Kovačević učenik OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i Andrija Glomazić, učenik OŠ „Milorad-Musa Burzan“ iz Podgorica osvojili su bronzanu medalju.

Na olimpijadi u Grčkoj nadmetale su se reprezentacije iz 11 zemalja članica JBMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, BJR Makedonija, Grčka, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska) i 7 gostujućih zemalja (Azerbejdžan, Hrvatska, Francuska, Kazahstan, Filipini, Saudijska Arabija, Turkmenistan). Takmičilo se 105 učenika. Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali i Amir Kolić, učenik OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja, Miloš Barjaktarović, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Berana, Aleksandar Boljević, učenik OŠ „Štampar Makarije“ i Petar Rakočević, učenik OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice.

Tim su predvodili mr Nikola Konatar sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore  i Milanka Izgarević, predstavnica Ispitnog centra.

Organizator i pokrovitelj odlaska na JBMO je Ispitni centar Crne Gore.

Foto galerija